25 maj 2012

EUROVISION FINAL 2012

Äntligen, imorgon är det Julafton. Årets bästa dag. Finalen av Eurovoision Song Contest är den bästa händelsen på året. Azerbaijan vann förra året så i år går finalen i Bakus nya arena Baku Critall Hall. En mycket snygg och häftig arena ovh scenen är en av dom snyggaste som varit.
Programledarna är som vanligt lite taffliga lite halvpinsama, men ändå inte dom sämsta som varit i den här tävlingens historia.


SVERIGES 
Loreen med låten Euphoria är verkligen överlägset bra. Hennes avancemang från semifinal 2 i torsdags var inte 100%, men helt okej.
Tror och hoppas på en topp 5 placering. Kan det bli en 5e vinst för Sverige i år? Kanske. Men motståndet är hårt i år.
Heja Loreen, Heja Sverige, Heja Euphoria !!!
Välkommen hem till Hornstull med vinstpokalen.

Nu ska jag i min enmansjury avlägga mina röster i 2012 års Eurovision Song Contest.

1p. ENGLAND
Engelbert Humperdinck som sjunger Englands mysiga vackra film-ballad tror jag kommer få röster från hela Europa. Hans sirapslena röst och sköna behagliga låt får 1p av mig.
Slutar nog med en topp 5 plats i finalen.



2p. ISLAND
Pampigt dramatiskt och filmiskt. Låten är både bra och inte bra. Varannan gång känns det bra nästa blir jag besviken. Sångaren Jonsi som tävlat 2004 oxå är charmig.
Blir nog en 10e plats för Island i år.



3p. MALTA
En glad poplåt som känns sådär glad trallig och enkel. en somrig semester låt man hör på radion. Deras dans är både rolig och töntig. Jag tycker det är kul.
Malta får nog nöja sig med en plats runt 15.



4p. IRLAND
Waterline med Jedward växte verkligen i semi 1. Innan tyckte jag den var ganska trist. Men nu var den kul glad och sprallig. Kul med fontänen på scenen. Dom borde ha sina blå glitterkläder dom hade vid ett tidigare tillfälle. Om dom inte sjunger för falskt och inte blir för övertända kommer det med god vilja räka till en 10e plats.



5p. RYSSLAND
Mormorstanterna som bakar bröd på scenen är så gulliga. Man vill ju verkligen att det ska gå bra, kanske inte för bra bara ;-) Låten är medryckande och refrängen fastnar direkt i huvudet. BOM BOM.....
Ska det bli 6 tanter i Ryssk folkdrekt som ska vinna hela alltet?? Kanske.



6p. NORGE
Tooji från Norge är verkligen charmig. En riktigt bra danslåt. Danny var säkerligen avundsjuk att Tooji fick en så bra låt av dom Svenska låtskrivarna och han själv fick nöja sig med en trist poplåt.
Jag är väldigt tveksam till hur det ska gå för Norge i år, velar mellan plats 4 till 18 typ.



7p. ESTLAND
Vid Estniska uttagningen sjöng han så bra, ficj gåshud när man såg/hörde det, men i Semi 2 var han nog närvös. Han tog i alldeles för hårt så rösten blev inte fullt så underbar. Taggar han ner till finalen så kommer Estland få en topp 5 plats i finalen.



8p. FRANKRIKE
Jag vill och hoppas att det går bra för 90-tals stjärnan Anggun med sin låt Echo (You And I). Snygg video och en modern låt som passar reklam radiostationerna. Kan bli en sommarhit i Europa 2012. Men har inte sett låten live än så om hon & låten är dåliga på
 scenen kan det bli riktigt trist.
Hoppas Anggun är bra.
Kan det bli en 8e plats?



10p. CYPERN
Sommar sol och Cypern pop. En riktig sommar plåga från den soliga Medelhavsön som aldrig vunnit efter så många försök. Hade låten inte låtit lite tam live så hade jag trott på en topp 3 plats men det blir nog några pinnhål längre ner.



12p. ITALIEN
Coola Nina Zilli från Italien sjunger tävlingens skönaste låt. Känns vuxet bra och coolt. En radiohit helt klart. Nina är häftig på scenen och låten får bara motstång från Sveriges Euphoria. Vem av Nina & Loreen ska vinna på Pingstafton??


Vill passa på att ge ett stort bra betyg till svenska kommentatorerna Gina Dirawi & Edward Af Sillen som är så roliga, pålästa , lagom fräcka och ironiska. Ni är kanon.



Ja då tackar Stockholms Juryn för en "fantastic show and a fabuious dress".

HEJA SVERIGE HEJA SVERIGE HEJA SVERIGE HEJA SVERIGE

24 maj 2012

Semifinal 2 i Baku

Ikväll är det dax för semi nr 2, så spännande. Sveriges Loreen ska gå upp som låt nummer 11 och framföra sin magiska låt "Euphoria" som skrevs av Thomas G:son & Peter Broström. Thomas har oxå skrivit Spaniens låt som tävlar på lördag.
 Peter tävlar ikväll med Norges låt "Stay". 

Här kommer kvällens 10 låtar som jag vill ha till final, inte vad jag tror.
Helt utan rangordning.

MALTA
En glad pop låt med en dansande fjolla. Malta skickar "alltid" en tjock kvinna med stor röst eller en smal fjolla med svag röst. Jag gillar kvällens låt, lätt att ta tillsig. Hans röst & dans är kanske inte den säkraste, men helt okej.
Kan kanske gå till final med lite tur.


ESTLAND
Så innerligt så vackert så avskalat snyggt. Ott Lepland som sjunger Estlands snygga ballad är både snygg och säker på att sjunga. Först var låten bara en i mängden, men den växer för varje gång man hör låten. Jag både hoppas och vill att det ska gå bra för Ott.
Tar han sig till finalen så blir han topp 5.


PORTUGAL
Gillade inte alls Portugals låt från början. Jag skrattade lite hånfullt åt den och sa "samma skit som vanligt" men det får jag äta upp. Har börjat gilla låten ordentligt. Efter ca 1 minut in i låten kommer den igång och då är jag sold. 
Kan gå ur som ikväll, gissar på 10 och sista plats till finalen.

TURKIET
Den här gillade jag inte heller från början. Men jag har kapitulerat, tycker den är charmig och medryckande. Den fastnar på något vis. Typisk Turklåt.
Dom går alltid vidare på 2000-talet, ikväll oxå.


BULGARIEN
Dance låt som känns charter semester till Yumboo Center. Den känns bra men den saknar något, lite platt och enformig. Borde ösas på med trummor bas och mera ös. Skönt att hon bytt sin fula långklänning mot en kortare mer passande.
Den kommer åka ut ikväll.

NORGE
Är det Eric Saades kompis från Norge/Mellanöstern som pimpat "Popular2 från förra året. Känns modern och ganska cool. Hoppas den funkar bra live oxå. På skiva är den mycket bra. La Det Swinge Norge.
Går till finalen om han inte sjunger falskt.


VITRYSSLAND
Jag gillar låten, den har något som tilltalar mig. Men det är inte min genre egentligen så Vitrysska pojkarna ska vara glada att jag gillar dom. Vore kul om den kom till finalen, men deras små pop/rockiga låt får det nog ganska svårt.
Slutar nog typ 11 ikväll.

SLOVENIEN
Tack att dom töntiga tyllhattarna är borta. Det såg ut som taget ur "Modedockorna" på 80-talet. Låten en helt ok balkan ballad. den växer och växer.
Borde kanske klara sig till finalen.


HOLLAND
Pocahontas hart bytt från sin hudfärgade kolt till en turkos snyggare variant. Men snälla varför denna kalkon på huvudet?? Vad tillför den, vad är grejen som jag inte fattar?? Låten är halv bra, Både töntig och bra.
Med lite tur tar den sig till final.

SVERIGE
Ja vad ska man säga ? Vi i Sverige tror alltid att vi är överlägset bäst i ESC, i år stämmer det. Loreen är så säker på rösten, numret snyggt. Särskilt när snön kommer, konstigt att ingen haft snö förut, så effektfullt.
Heja Sverige Heja Sverige !!!
Solklar final och topp 3 på lördag.


Aftonbladet & Expressens recensenter dömer ut "alla" låtar som vanligt, undra hur dom fick jobbet. Om man inte gillar genren "Schlager" så borde man kanske vara på Hultsfreds Festivalen. Ja just det ja, den gick i konkurs ;-))

22 maj 2012

Semifinal 1 i Baku


Ikväll är det äntligen dax för Eurovision Song Contest i Baku.
För mig är det en av dom bästa dagarna på året, roligare bättre än Melodifestivalen.
Årets startfält är ett av dom starkaste på 2000-talet. Om jag ska koncentrera mig på kvällens 18 tävlande länder här nu.
10 låtar av 18 går vidare till finalen på lördag. Här ska jag lista dom 10 jag vill ha till final, flera av låtarna har växt när man lyssnat på CD skivan.
Här är mina 10 favoriter utan rangordning. 

CYPERN 
Årets lättaste refräng kommer från Svenskskrivna Cypern. Snygg tjej som har en glad sommar lätt poplåt som fastnar direkt. Hoppas den kommer topp 5 i finalen.

FINLAND
Härliga Finland sjunger på FinlandSvenska, det är första gången någon sjunger på Svenska sedan Jill Johnson sjöng "Kärleken Är" i ESC 1998. Låten är vacker mysig man vill ligga i en Hängmatta och dricka Rosé vin och drömma sig bort till Mumindalens förtrollade värd. 
Vill att det ska gå bra, men stor risk att den åker ut ikväll.

ISRAEL
Låten känns som rena rama galenskapen. Men ju mer jag lyssnar så gillar jag den massor. En korsning mellan Baccara & Andreas Johnson som rökt på något starkt. Jag blir glad på ett galet vis. Hoppas det går bra men det kan gå hur som hellst.

LETTLAND
Glad dagispop med fjantig text. Men jag gillar den. Har sjungit den i flera veckor nu. Hoppas den inte känns för töntig på scenen. Den kan bli både 10a eller komma på 15e plats.

UNGERN
Lite anonym deppar SyntPopRock som är ganska skön. Den saknar DET men den är bra, en riktig låt. Lite för tråkig tyvärr så den går inte vidare.

ISLAND
Pampigt filmiskt bombastiskt. Den var den låten som kvalade in på min 10e plats ikväll, Grekland & Rumänien var dom som var närmast att gå vidare för mig. Helt okej låt men inget som stannar kvar hos mig.
Går nog vidare om man ska tro alla OGAE fans.

RYSSLAND
Ryska Tanterna är så gulliga i sona folkdrekter. Den äldsta är tydligen 77 år men hon ser ut att vara 98 minst. Börjar som folkmusik och går över till en Party Eurodisco låt. Klart tanterna går till finalen, topp 8 lär dom sluta där.

SCHWEIZ
Anonym men helt ok. Tyckte den var bättre förut, den har ingen refräng som fastnar och man minns inte låten när den är slut. Men jag gillar den.
Tyvärr åker den ut ikväll.

IRLAND
Lipstick pojkarna är tillbaka. JEDWARD gör comeback året efter sin superhitt. Förra årets bästa låt är svår att slå. Årets låt har varit inskickad till Melodifestivalen men kom inte med bland dom 32 som fick tävla. Kommer nog gå sådär ikväll. Dom är ju roliga lite galna och småflickorna älskar dom. 
Kul om dom går vidare.

MOLDAVIEN
Trumpeter för hela slanten. Det är ett jäkla driv i låten, man blir alldeles matt när man hört den. den har något som tilltalar mig, men samtidigt är del lite jobbig. Hoppas det blir snyggt på scenen ikväll.
Kan nog gå vidare.


Kvällens katastroflåtar som borde bli diskade för att dom är såååå dåliga är Österike & Montenegro. Ta bort dom, vill aldrig se eller höra dom igen.
San Marino är en pinsamhet det oxå, men den kan man ju skratta åt.

Ska bli kul att se den fantastiska scenen i den helt ny invigda arenan i Bakus hamn. Baku Crystall Hall ser så häftig ut nere vid vattnet. Hoppas den lever upp till förväntningarna. 

Äntligen är det dax för EUROVISION SONG CONTEST 2012






10 maj 2012

Min Topp 42 Eurovision 2012



Idag är det 2 veckor kvar tills Loreen ska tävla med Euphoria i 2:a semifinalen i Baku, Azerbajdzjan. Det är ingen tvekan om att Sverige är en storfavorit. Det är bara Alexander Rybak med sin super hit Fairytale från ESC 2009 som varit mera förhandstippad till segern i Eurovision Song Contest 2012.
Nästa vecka släpps CD skivan med årets alla 42 låtar, men jag har redan lyssnat in mig på låtarna via olika sidor på nätet och via SVTs inför program som gått 4 måndagar.
Året har ett starkt startfält, tror att Sverige har en stor vinst chans men det är många länder som vill vara med och slåss om vinsten den 26 Maj.




Här är min topp 42 lista.


1. SVERIGE
Vad säger man om den här hiten, den känns som en stor vinnarkandidat. 
Jag är övertygad om att den kommer topp 3 i finalen med Italien & Estland.


2. ITALIEN
En härlig 60-tals doftande Duffy låt med en kaxig tjej som känns som Amy Winhouses syster.
En av mina storfavoriter, den får gärna vinna.
Den lär komma  topp 3 i finalen.


3. FINLAND
FinlandSvenskan som får en att tänka på en kärleks historia i Mumindalen. Man ser en saga framför sig när man lyssnar på den härliga texten (jag som brukar skita fullständigt i texten). En låt man vill ligga i en hängmatta och lyssna på om & om igen hela sommaren.
Vill och hoppas den kommer bra, men den slutar nog runt 15 plats i finalen tyvärr.


4. CYPERN
Härlig glad pop som man vill dansa till på semestern. Ett av Cyperns bästa bidrag genom tiderna. Det var verkligen på tiden att Cypern blandar sig i topp striden.
Tror den slutar som 5a i finalen.


5. RYSSLAND
Vad ska man säga om dessa gamla Rysska tanter (älsta i ESCs historia). Jag brukar inte gilla skämtlåtar, men den här går jag igång på direkt. Skrynkliga tanter i folkdräkt som sjunger både folkvisa och teckno i samma låt, och en refräng som fastnar direkt. Får gärna gå bra, men inte i toppen.
Slutar nog runt 8e plats.


6. VITRYSSLAND
Pop-Rockig låt som jag inte borde gilla. Men det gör jag. Brukar rata rockiga låtar för mera slibbigt schlager kitch men den här gillar jag. Sångaren är charmig låten bra och refrängen fastnar direkt.
Det här är svåraste låten att gissa, kan sluta som 14e i semin eller komma 10a i finalen??


7. FRANKRIKE
Här kommer årets modernaste låt. Danspop som känns härligt radiovänlig. Kul att Frankrike försöker vara med och tävla igen, slut med sövande ballader från balladernas hemland.
Blir nog 10 i finalen.


8. ESTLAND
Låten som jag inte mindes alls i början, men i måndags vaknade jag. Den är pampig gripande och vacker. Tur att Tompa tjatade om låten så jag inte missade Estlands båten. Den här blir farlig som attans.
Kommer bli topp 3 i finalen. Se upp Loreen.


9. NORGE
Det här var min stora favorit för någon månad sedan. Men den har tappat, känns lite tunn live. På skiva är det en bra danslåt, lite Eric Saade från Iran. Tooji som sjunger är hur trevlig charmig som helst och verkar både ödmjuk och smart. Men låten kan få det lite svårt.
Först var jag säker på en 5e plats, nu lutar det mer åt 18e plats i finalen.


10. LETTLAND
Lättsam trallvänlig dagispop som känns lite fjantigt. Men jag gillar den, sjunger och lallar till den hela tiden. Många kommer nog undra vad det är för skräp, men hos mig går det hem.
Kommer nog hamna strax utanför finalen.


11. BULGARIEN
Udda danspop som låter mycket öststat. Hoppas hon byter den gräsliga ampir klänningen mot något mera passande till låten. Och hoppas dom öser på med bas och ljudet då kan den gå ganska bra.
Blir nog plats 11 i finalen oxå.


12. ISRAEL
Den här låten kommer dela Europa i minst 3 delar. Några kommer hata, några kommer undra vad det är för konstigt hopkok, och en del kommer gilla den. Jag gillar den. Känns som en blandning av 70-tals Baccara och Andreas Johnsons Melodifestival låtar. Flummigt 70-tal med en joint i mungipan ,-)
Den här kommer hamna långt ner i sin semi tyvärr.


13. UNGERN
Kör på med lite syntaktigt. Låter som en väldigt lightaktig Depeche Mode låt från tidigt 2000-tal. Jag gillar den men den skulle behöva en bättre refräng.
Trodde på en topp placering förut, men den slutar nog i mitten på finalen.


14. UKRAINA
Har någon missat att Fotbolls-EM ska vara i Polen-Ukraina i sommar? Ukraina har en sambadoftande fotbolls låt som får alla att dansa loss i konfettiregnet och skåla med varandra. Sångerskans röst är som en trumpetstöt eller som om Lutricia McNeal är bajsnödig. Coolt.
Ukraina kommer ofta topp 10, i år oxå.


15. MALTA 
Malta Malta Malta, antingen skickar dom en fet "tant" eller så är det en dansande fjolla. I år är det det sistnämnda. Jag tycker låten är ganska bra, men saknar lite tryck och stake. 
Sorry Malta, ingen final i år.


16. ISLAND
Pampigt storslaget från lilla Island. En duett som vanligt från våra kära nordbor. Många har denna som favorit, men inte jag. Helt okej men den saknar DET.
Kommer bli en topp 10 i finalen för Island.


17. TURKIET
Filmisk Turklåt som jag inte gillade alls från början. Men nu har den fastnat i skallen. Videon är ganska cool, men kan låten få fram sin energi på den stora scenen i Baku?
Turkiet går alltid bra på 2000-talet. 7a kanske.


18. ENGLAND
Gammal är äldst eller vad heter det? Men i år är 75 åringen inte äldst och låten inte bäst. Hans röst är skön, låten fin på ett mysigt gammalt vis. Men Engelbert Humperdinck ser ut som en slibbig snuskfarbror typ Mike Myers i filmen "Studio 54".
Allt kan hända i finalen, 20 eller 2a??


19. HOLLAND
Men va fan, bränn fjädrarna, bränn dom gräsliga kläderna. Låten är värd så mycket mera än detta spektakel. Helt okej Singer-Songwriter låt med en tjej som klär ut sig till Pocahontas. Sluta fjanta nu Holland, ni är bättre än så.
Slutar i mitten av finalen.


20. IRLAND
Förra årets bästa låt och bästa framträdande från dom två charmiga Lipstick tvillingarna i Jedward. Är med i år igen med en mycket sämre låt, känns urvattnad och det passar ju titeln ganska bra. (Waterline).
Nja det här kommer knappt ta dom till final, men väl där så blir dom nog 21 typ.


21. SCHWEIZ
Skön 90-tals rockigt från Alplandet som inte vunnit sedan Celine Dion sopade banan med Tommy Körberg 1988. Låten känns lite anonym men den är ändå bra. Tilltalar nog ganska många som inte gillar dom vanliga ESC låtarna. Kanske en låt för dig Jörgen?
Killarna hamnar nog runt 14e plats i finalen.


22. RUMÄNIEN
Är det Draculas lilla slinka som sjunger? Hon ser så j....a slampig ut när hon åmar sig i en liten bikini på en strand i Bukarest. Låten ok, men hon förstör den. Tvätta dig och klä på dig så går det helt okej i finalen.


23. GREKLAND
Är hon Eurovisions sötaste tjej? Tror nästan det. Låten verkar vara samma som dom skickat hela 2000-talet. Ganska bra men lite platt och man tröttnar snabbt. 
Grekland brukar gå bra, i år blir det nog final och där stannar dom som låt nr 16.


24. PORTUGAL
När ska Portugal lyckas??? Jag vill så gärna att det ska gå bra för er i ESC. Men ni verkar ta det på så stort allvar så ingen orkar lyssna på era seriösa låtar.Näst år kanske?
Nä inget Portugal i Finalen i år heller.


25. SERBIEN
Mångas stora favorit. Den är bra, men ändå känner jag inget för den. Frida har tydligen fattat tycke för Serberna i år.
Blir en topp 10 placering i finalen.


26. MOLDAVIEN
Jaha det blev Moldavien som blev mitt sista land till finalen den 26 Maj. Moldavien låtr som vanligt massor med trumpeter och dansare och ett riktigt tryck i låten.
Blir nog ingen final i ESC i år.


27. SLOVAKIEN
Pudelrock som nog kan gå hem i sofforna. Den ända hårdrockslåten i år. Sångaren ser ut som en androgyn modell med snygga muskler. Ingen låt för mig, men ok.
Som ända Hårdrocken i år så klarar dom sig till en halvdålig plats i finalen.


28. SLOVENIEN
Vackert tråkigt smörigt släpigt så pretentiöst. Och vafan har kören på huvudet? Är det MOODS hela tyll lager?
Ut i semin.


29. DANMARK
Anna Bergendahl försökte 2010,  ut i semin som jag förutspådde. Nu försöker Danmark med samma sak. Hoppas dom åker ut. Så tråkig låt.
Blir nog en plats i finalen, men i slutet.


30. AZERBAJDZJAN
Anders Bagge som skrivit så många hittlåtar till superkändisar. Varför så dåliga låtar till ESC ? Tur att dom är värld landet och klara för final, annars hade det slutat illa.
Blir lite stödröster till värld landet så 18e plats klarar dom nog.


31. SAN MARINO
Låtens text blev diskad. "FaceBook" får en låt i ESC inte heta. Så då byttes den ut mot en sämre variant. Innan var låten dåligt bra. Nu bara dålig. Tjejen som sjunger känns som den "Onda Dockan".
Blir en sista plats i semin.


32. KROATIEN
Snygg video. Men låten är så förväntad, inte kul på något vis. Bara så Kroatien men trist.
Ut i semin.


33. MAKEDONIEN
Den börjar fint, lite spännande men sedan när sångerskans vidriga vibbrato skrik kommer så dör hela låten. Sluta plåga Katten.
Sorry Makedonien ingen final för er.


34. BELGIEN
Som en  trist skolavslutning i Benelux skogarna. Nej tack. vill inte se, vill inte höra mera.
Kan nog slåss om bottenplatsen i sin semi.


35. SPANIEN
Det här förstår jag verkligen inte. Varför är det så många som gillar det här? Jag fattar ingenting av den ylande divan. Nästa låt Tack.
Kan tyvärr bli en 12e plats i finalen.


36. LITAUEN
Bindeln på, hade varit bättre om den satt över munnen så man slapp höra eländet. Det verkar var 4 olika låtar i samma. Förstår varför han låter så desperat.
Bland dom sista i sin semi.


37. BOSNIEN & HERCEGOVINA
Så sövande tråkigt. nu hamnade vi mitt i baladträsket på 1900 talet. kommer någon mer än sångerskans familj att minnas det här en vecka efter tävlingen?
Ut i sin semi.


38. TYSKLAND
Sämst av "Big 5" i år. Blir bara irriterad när jag hör och ser honom. En riktig skitlåt.
Troligen plats 19 i finalen.


39. ALBANIEN
Albanien hade tävlingens bästa låtar både 2009 & 2010. Årets låt gör ont i öronen och i själen. Och det är inte bra om någon skulle tro det. Bättre har nu ju kunnat Albanien.
Runt målsnöret i sin semi, men det blir ingen final.


40. ÖSTERIKE
Om Österike envisas med att skicka skit så förbjud dom att vara med i tävlingen. den här sortens låt är bland det värsta jag vet.
Ingen final här inte.


41. GEORGIEN
En tjock "Annie Lennox" av manligt kön som vrålar vidrigheter. Finns det inga krav alls på kvalitet ?
Sist i semin måste det här bli.


42. MONTENEGRO
Är det ett skämt? Nä tyvärr inte. Om det blir fler låtar av den här sorten så dör ESC.
Blir det final så spyr jag.




Semi 1: 22 Maj 2012
Semi 2: 24 Maj 2012
Finalen: 26 Maj 2012

3 maj 2012

Sköna Maj Välkommen.....


Nu är det äntligen MAJ månad. Denna underbara härliga vackra månad.Helt klart årets bästa månad. Det kan inte bli vackrare ut än i Maj. Träden och gräset är ljusgrönt, nästan neongrönt ibland. Alla fina härliga vårblommor som kommer i rabatter parker och ute i naturen. Tänk att man blir så glad när man ser några ljusgröna blad sticka upp bredvid en gångväg i Maj, men i Juli är det ingen som bryr sig alls. Tänk vad många som lägger upp bilder på Tussilago, Krokusar, Körsbärsblom, Blåsippor, Påskliljor mm på FaceBook i Maj. Varför slutar alla med det i juli?
Några av mina favoritblommor på våren är Gullvivor, Blåsippor, Mandelblom, Kabeleka, Krokusar och Påskliljor. Tänk dig en stor bukett med gula Gullvivor i en vas på bordet, då känns det vår. 


Något som jag gillar som jag tror att inte så många tänker på eller gillar är den gula blomman Kabeleka. Dom växer i dikeskanterna i små klungor på våren. Det är en blomma som jag har gillat sedan vårarna hemma på Vindö.
Gillar även stora klungor med Krokusar i rabatterna, men det är nästan ännu finare när dom växer utspridda i gräsmattan eller på en grässlänt. Gillar både dom gula, vita Och lila krokusarna.
Något som är väldigt vackert är alla blommande fruktträd. Äpple, Päron och Körsbär. Kungsträdgården i Stockholm är underbart vackert ca 1½ vecka om året. Nu i år blommade alla rosa Körsbärsträden i Kungsan under Valborgs helgen. Det är kul att se alla Stockholmare springa runt med sina kameror och mobiler och fota hejvillt i ett hav av rosa blomblad.
Snart är det oxå dax för Hägg och dom underbara Syrenerna att börja blomma. Syrendoft är nog en av dom bästa som finns. Blir så lycklig.
En annan doft som kommer på senvåren är Liljekonvaljerna. Vackra ståtliga som doftar helt magiskt.
Lite senare kommer en annan storfavorit, Lupinerna, En av dom vackraste blommorna som finns. Jag har försökt plantera Lupinfrön runtomkring här i Högalid. Frön från både Strängnäs och Svedala. men icke, vill inte växa här i storstadsdjungeln. 
Ut och njut av den underbara månaden Maj nu. Det är bara en månad av 12 som är magiskt vacker.
Snart är Skåne färgat knallgult oxå. Rapsen har redan börjat blomma, och om någon vecka så är alla åkrar så gula att det nästan gör ont i ögonen. Innan jag började pendla till Skåne för fyra år sedan hade jag aldrig sett Raps på nära håll, men nu när jag vet hur häftigt gula dom är och hur mycket det finns av det i Skåne så har det blivit en ny vårfavorit. Skåne i Maj är som vackrast.