25 februari 2013

Melodifestivalen i Malmö 2013


Sista deltävlingen 2013. Känner mig inte så engagerad längre. Inget som lockar alls i Malmö.
Med det usla resultatet i dom tidigare deltävlingarna så har hoppet sjunkit till botten nivåer. 
Nä, det blev inte så roligt i Malmö heller. Den jag röstade på "Ulrik Munther" gick välförtjänt till finalen. Annars var det en trist massa bara.
Jag har röstat i varje deltävling (annars kan man inte gnälla på resultatet).

Army Of Lovers
**-

Va fan, nu när 90-talets gladaste förgbomb gör komback, så har man ju höga förväntningar, dom har ju levererat massor med bra hits under massa år bla. "Give Me Life" "Hands Up" "Cricified" "Israelism" 
"La Plage De Saint Tropez" "Venus And Mars" och "Obsession" mfl.
Men vad får vi höra i schlagern 2013, jo ren skit. Pinsamt billigt dåligt svart dystert tråkigt.
Kryp ner under stenen igen och stanna där. Tack.

Lucia Pinëra 
**

Vet inte vad jag ska säga. Den kom 8:a och 8:a ska den nog vara.
 Inget som stör inget jag bryr mig om.

Robin Stjernberg
**

Han ser ut som Magnus Carlssons bror, känns mera dansband än arena rock. Men tydligen ska han sjunga PopRock. Allt känns fel. Bege kostym med västen utanpå. Med andra ord ett bege framträdande som känns fel. Inget för mig.

Sylvia Vrethammar
**+

Känns lätt som ett blomblad på en sommaräng. Svalt somrigt och liten smak av 80-tals Schlagervisa.
Jag vill ligga i en hängmatta dricka lemonad med sugrör, höra Humlorna surra och vågorna klucka mot stranden. Sommar Sommar.....och lite tråkigt.
Klänningen är som en gardinuppsättning på en salong på 80-talet i Skövde.

Ralf Gyllenhammar
**

Hade det inte varit massor med eldra, brinnande flygel, raketer så hade ingen brytt sig om den här låten som bara pågår. Rockigt tungt men det är ju ingen låt, bara musik som pågår.
Han får plus för lila skjorta och flugan.

Behrang Miri
**+

Frankrikes låt för några år sedan återuppstår i Melodifestivalen. lite rörigt på scenen. Skippa rapen så kunde det bli en bra fotbolls arena låt. Lulu från Idol & Oscar Zias från X-facktor får ett litet framträdande i kören.
När ni tävlar i Andra Chansen nästa vecka bör ni styra upp kläder dans mm så det känns lite mera sammanhängande.

Terese Fredenwall
**

En tunn lite fin låt som inte berör inte stör inte gör några avtryck alls. Med en sångerska med lite tryck och lite utstrålning hade den kanske kanske klarat sig till Andra Chansen.

Ulrik Munther
***+

Sista låten i år, sista låten betyder den bästa. eller oftast är det så. Ulrik är bra på scenen sjunger mycket bra, skön låt, en blandning av Coldplay U2 & The Killers. Bakgrunden är snygg häftig (synd att vi inte har Danmarks scen, Sveriges så liten i år). Bra låt, kommer spelas mycket på radio hela våren och sommaren.
Den kommer bli topp 3 i finalen, kanske vinner ;-)


Som vanligt var mellanakten bäst. 
Alcazar sjöng några av sina hits från Melodifestivalen med Danny, dom kunde ha vunnit i år allihop. Glad Disco i glada färger och synkade rörelser som det ska vara.
Per Andersson har haft några lyckade mellanakter han med, kvällens 80-tals fjolla som legat i solariet för mycket eller förra veckans hit BiZex. Dom kunde han ha tävlat med ;-)


1 kommentar:

  1. Hej min vän! du har så rätt, BARA MASSA SK.. !!!! hela melo dåliga låtar!!! När det finns så mycket bra musik som görs, varför inte hitta lite bra till melo också? Varma kramar från mam.

    SvaraRadera