10 februari 2012

Melodifestivalen Göteborg Första Recension

Då har jag tjuvlyssnat på andra veckans första repetitioner från Göteborg. Har lyssnat 1 minut på låtarna. Så när det väl gäller så kanske jag tycker helt annat när ljud, kläder, ljus och dans mm är som det ska vara.
Men såhär tycker jag nu på Fredag em i nyktert tillstånd.




Ulrik Munther - Soldiers
¤ ¤ ¤
Ulrik känns som säkerheten själv, han är bara 17 år och sjunger och för sig som ett proffs. Stabil röst och säker på scenen. Han vann "Lilla Melodifestivalen" för 2 år sedan, så småflickorna kommer gilla honom.
Låten är som en dansk radio Pop/Rock låt, ganska så bra.
Den kommer gå direkt till finalen.





Top Cats - Baby Doll
¤ ¤
Rockabilly grabbarna från Värmland är här. Vet många äldre som kommer gilla det här. Kunde "The Playtones" gå till final förra året med sitt skämt nummer så kommer det här kanske funka. Låten är lite tunn och tråkig tyvärr. Nu när äntligen Susie Päivärinta (Lili&Susie) fått med en låt så hoppades jag på en riktig Lili&Susie rökare, men icke.
Kan bli 5:a.




Sonja Aldén - I Din Himmel
¤ ¤
Så Sonjig låt, typisk Sonja i vacker klänning med fläktande vind, rök och allt är så vackert tråkigt. Låten känns som en dålig kopia Elisabeth Andreasen låten från 2011.
Trist, smäktande ballad.
Blir kanske 6:a






Andreas Lundstedt - Aldrig Aldrig
¤ ¤ ¤
Andreas känns vuxen !?! är det Glenmark & Orup som har varit framme och rotat i byrålådan? Det låter som "Regn Hos Mig","Stockholm" eller någon Glenmarklåt, fast inte lika bra. Låten lär spelas sönder och samman på radio. Tyvärr kommer Andreas fjolldans skrämma publiken till den här vuxna låten. Det blir 2:a chansen för den här låten.



Timoteij - Stormande Hav
¤ ¤ ¤
Hade man inte redan älskat deras "Kom" från 2010 så hade den här låten varit bra, men nu förstör dom för sig själva, låten är inte alls lika hookig som 2010, och har inget tryck i refrängen som hakar tag. Deras skiva som kom sommaren 2010 hade många bra låtar, men den här är långt ifrån låtarna Vända Med Vinden, Kom, Glöm Mig mfl.
Blir final för skara töserna


David Lindgren - Shout It Out
¤ ¤
Popigt på dansgolvet men så platt och slätstruket. Rösten är tunn och lite irriterande. Hade David varit känd kunde den kanske kanske haft en chans på 5:e platsen, men nu är det kört för musikalkillen.







Mimi Oh - Det Går För Långsamt
¤ ¤
80-tal som jag älskar, men det är så platt. Ös på med allt vad 80-talet hade att komma med, mer av allt så blir det bra. Nu låter det som något som Caracola, Miio eller någon bortglömd tjejgrupp sjöng för 10 år sedan. Blir nog lite bättre på skiva. Årets Anniela utan ström.
Blir näst sist.




Thomas Di Leva - Ge Aldrig Upp
¤ ¤ ¤
Di Leva gör debut i MF ;-) Men det känns som 5 år försent. Thomas låtar är kända för att fastna i huvudet varken man vill eller ej. Den här låten är helt ok, men saknar mera flum Di Leva. Mera blommor, stjärnor, planeter, kärlek mm.
Låten borde gå lite snabbare och vara lite gladare.
Låten blir 2:a - 3:a typ.





Väntar fortfarande på kanonlåtarna, hoppas dom kommer snart. Ingen vinnare den här veckan heller.
Men jämnare än Växjö's startfällt. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar