12 mars 2012

EUPHORIA !!!

Heja Loreen, och som hon vann.
Finalen av Melodifestivalen 2012 i Globen i lördags blev riktigt spännande. Allt talade för att Loreen skulle vinna, men när det väl var dax blev det nervöst. Skulle folk tro att det redan var klart att hon skulle vinna så att dom lät bli att rösta, men tack och lov så röstade Svenska folket, det blev röstningsrekord oxå. Över 600 000 röster bara på Loreen.

Dagen började med att jag vaknade med huvudvärk och kännde mig febrig, tog en promenad och sedan var det dax att ta sig till Jens för lite uppvärmande Champagne vid 14.15 tiden. Sedan började Melodifestivalklubbens inför middag på Müchenbryggeriet. Vi var runt 150 st som åt middag, drack vin och laddade förGloben. Isländska Hera Björk som har representerat både Island & Danmark i Eurovision Song Contest kom som överaskningsgäst och sjöng 5-6 låtar. Vilken röst, lyssna på henne på YouTube.

I Globen var det en hysteriskt kokande känsla, alla pratade bara om en sak, LOREEN. Hon måste vinna var det ända som alla sa.
Bara hennes namn nämndes av programledarna så skrek 15 000 rakt ut och stampade i golvet. Det var verkligen en häftig stämning i Globen.

Inledningen med fjolårs vinnaren Eric Saade var häftig, han är verkligen duktig. Hoppas han är med flera gånger i Schlagern. Kul att han fick göra ett litet medly på sina låtar som start på hela Globen finalen.

Programledarna Helena Bergström, Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer har varit över all förväntan. Gina Dirawi måste få ett eget program i någon kanal, gärna ett pratprogram. Hon kommer säkerligen att leda QX galan 2013 oxå.
Sarah Dawn Finer har inte varit någon favorit för mig tidigare, men nu har hon fått över mig på sin sida.
Helena Bergström's "Gubbar" har varit lysande, särskilt Marianne von Reijne & Simone de Paula. Kanske en miniserie med Bergströms figurer?

Helena Paparizou's nummer med 2011 års vinnarlåt Popular i sexig Cabaret sound var verkligen snyggt. Singeln är redan inhandlad på iTunes. Är hon med nästa år och tävlar i Sverige?

Så över till tävlingen. Pinsamheten Ranelid kom sist, så j.....a skönt. Tycker synd om Sara Li, men hon får gärna vara med ensam nästa år utan Tarrakotta gubben. David Lindgren & Ulrik Munther var bättre än i deltävlingarna. Molly Sandén var oxå bra, lite trist men helt ok. Dead by April, Lisa Miskowsky och Top Cats var helt ok. Thorsten Flinck var lite skrämmande att han fick 3:e flest röster av tittarna. Men det räckte tack och lov bara till en 8:e plats.
Bitter nissen Danny var så pinsam när han inte vann. Det var ju inte så konstigt att han inte vann, tråkig låt och hans lysmask nummer var ganska barnsligt. Men han växer nog upp någon dag han med.

När Loreen stod på scenen stod Sverige stilla, eller gjorde Sverige det? tror att hela Sverige darrade av lycka och nervositet och av förväntan. När sedan Loreen vann överlägset släppte nervpressen i hela Globen och alla skrek som tokiga. Det är häftigt med masshysteri när det är av en bra anledning.

Loreen med sin Euphoria kommer nog hamna på topp 8:a i Baku i Maj.

Står fortfarande fast vid att 2012 års Melodifestival har varit den sämsta på 2000-talet. Finalen lika så. Det var ju bara Vinnaren som var värdig en finalplats i år.
2013 vill jag ha 32 hitlåtar i Melodifestivalen. TACK.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar