8 mars 2012

Melodifestival Final På Lördag

Om jag fick välja så skulle jag ha följande artister i finalen i Globen nu på lördag utan rangordning.
Charlotte Perrelli, Mimi Oh, Hanna Lindblad, Timoteij, Andreas Lundstedt, Loreen, Afro-Dite, Molly Sandén, Marie Serneholt, Sean Banan.
Med andra ord är det bara 2 artister som borde vara i finalen enligt mig.
Men ok, då går vi över till den bistra verkligheten.


Så här tycker jag att finalen ska sluta på lördag. Kan bli spännande nu när det är flera länder som röstar och ett folk från Sverige som har röstat som arslen hittills i år.


1:a Loreen - Euphoria
Den självklara 1:an 2012. Finns ingen som konkurrerar med IDOL-Loreen i år. Var inte så förtjust när hon framförde låten i Växjö, men nu när man har hört all skit som tävlat i år så är den överlägsen.
Grattis Loreen till en resa till Baku i Maj.


2:a Molly Sandén - Why Am I Crying
Molly Polly Päronglass, du är söt som en Prinsesstårta, sjunger som en Näktergal men låten är en ballad och det går ju sällan hem hos mig. Den är bra men inte 100. Kom tillbaka nästa år med en dunder låt så får du vinna då.


3:a Ulrik Munther - Soldiers
Typisk radiosporten låt, kommer spelas när det är VM, OS, SM, & Golden League mm. Ulrik är så bra, han är mycket bättre än vad låten är. Här har vi en kommande vinnare. Kan säkert få en hit i USA med en annan låt. Med en bättre låt så är du Kungen.


4:a David Lindgren - Shout It Out
Jag är inte helt förtjust i rösten, låten är ingen favorit, känns som en tjatig låt som blev över. David är charmig och dansar bra. Kul med en dansant kille som klär sig snyggt i kostym. 


5:a Lisa Miskovsky - Why Start A Fire
Kul med en "riktig" artist som vågar vara med i MF. Jag gillar många gamla Schlager tanter med det är kul med några andra oxå. Lisas låt är skön, känns behaglig att lyssna på. Typisk nattradio låt. Tycker fortfarande att den låter som en Maggie Reylli låt från början på 2000-talet.


6:a Danny - Amazing
Han sjunger inget vidare, han dansar för mycket och låten är heltrist. Ett bra schlager år hade den inte haft i finalen att göra. Men nu är det ju ett skitår så då kom den vist till final. Hela låten & numret känns som ett bakgrunds nummer, man väntar på att det ska komma en artist och börja sjunga en låt oxå.


7:a Dead By April - Mystery
Låten är skön, skön melodi och kul med något annorlunda. Men varför var dom tvungna att "growla" sönder låten. Utan avgrundsvrålen skulle den vara helt okej.


8:a Top Cats - Baby Doll
Det bästa med den här låten är att Susie Päivärinta har skrivit den med två andra. Lilli & Susie borde ha varit i final 2009 med "Show Me Heaven". Så det här är en liten revanch, men att dom slog ut Timoteij i 2:a Chansen är ofattbart. 


9:a Thorsten Flinck & Co - Jag Reser Mig Igen
Han är så skabbig och läskig att man blir rädd för honom. Att Christer Björkman låter honom få förstöra en låt som kanske kunde ha varit ok med en artist är så patetiskt. Snacka om att vara desperat efter rubriker i media.


10:a Björn Ranelid feat Sara Li - Mirakel
Fy fan, blir så j....a arg på Christer Björkman som förstör hela Melodifestivalen. Tycker synd om Sara Li.


Längtar efter Melodifestivalen 2013 nu.





1 kommentar:

  1. du...för en gång skull är jag helt enig med dig om du byter plats på nr 4 o nr 8...lindgren suger/Petter

    SvaraRadera