25 maj 2012

EUROVISION FINAL 2012

Äntligen, imorgon är det Julafton. Årets bästa dag. Finalen av Eurovoision Song Contest är den bästa händelsen på året. Azerbaijan vann förra året så i år går finalen i Bakus nya arena Baku Critall Hall. En mycket snygg och häftig arena ovh scenen är en av dom snyggaste som varit.
Programledarna är som vanligt lite taffliga lite halvpinsama, men ändå inte dom sämsta som varit i den här tävlingens historia.


SVERIGES 
Loreen med låten Euphoria är verkligen överlägset bra. Hennes avancemang från semifinal 2 i torsdags var inte 100%, men helt okej.
Tror och hoppas på en topp 5 placering. Kan det bli en 5e vinst för Sverige i år? Kanske. Men motståndet är hårt i år.
Heja Loreen, Heja Sverige, Heja Euphoria !!!
Välkommen hem till Hornstull med vinstpokalen.

Nu ska jag i min enmansjury avlägga mina röster i 2012 års Eurovision Song Contest.

1p. ENGLAND
Engelbert Humperdinck som sjunger Englands mysiga vackra film-ballad tror jag kommer få röster från hela Europa. Hans sirapslena röst och sköna behagliga låt får 1p av mig.
Slutar nog med en topp 5 plats i finalen.



2p. ISLAND
Pampigt dramatiskt och filmiskt. Låten är både bra och inte bra. Varannan gång känns det bra nästa blir jag besviken. Sångaren Jonsi som tävlat 2004 oxå är charmig.
Blir nog en 10e plats för Island i år.



3p. MALTA
En glad poplåt som känns sådär glad trallig och enkel. en somrig semester låt man hör på radion. Deras dans är både rolig och töntig. Jag tycker det är kul.
Malta får nog nöja sig med en plats runt 15.



4p. IRLAND
Waterline med Jedward växte verkligen i semi 1. Innan tyckte jag den var ganska trist. Men nu var den kul glad och sprallig. Kul med fontänen på scenen. Dom borde ha sina blå glitterkläder dom hade vid ett tidigare tillfälle. Om dom inte sjunger för falskt och inte blir för övertända kommer det med god vilja räka till en 10e plats.



5p. RYSSLAND
Mormorstanterna som bakar bröd på scenen är så gulliga. Man vill ju verkligen att det ska gå bra, kanske inte för bra bara ;-) Låten är medryckande och refrängen fastnar direkt i huvudet. BOM BOM.....
Ska det bli 6 tanter i Ryssk folkdrekt som ska vinna hela alltet?? Kanske.



6p. NORGE
Tooji från Norge är verkligen charmig. En riktigt bra danslåt. Danny var säkerligen avundsjuk att Tooji fick en så bra låt av dom Svenska låtskrivarna och han själv fick nöja sig med en trist poplåt.
Jag är väldigt tveksam till hur det ska gå för Norge i år, velar mellan plats 4 till 18 typ.



7p. ESTLAND
Vid Estniska uttagningen sjöng han så bra, ficj gåshud när man såg/hörde det, men i Semi 2 var han nog närvös. Han tog i alldeles för hårt så rösten blev inte fullt så underbar. Taggar han ner till finalen så kommer Estland få en topp 5 plats i finalen.



8p. FRANKRIKE
Jag vill och hoppas att det går bra för 90-tals stjärnan Anggun med sin låt Echo (You And I). Snygg video och en modern låt som passar reklam radiostationerna. Kan bli en sommarhit i Europa 2012. Men har inte sett låten live än så om hon & låten är dåliga på
 scenen kan det bli riktigt trist.
Hoppas Anggun är bra.
Kan det bli en 8e plats?



10p. CYPERN
Sommar sol och Cypern pop. En riktig sommar plåga från den soliga Medelhavsön som aldrig vunnit efter så många försök. Hade låten inte låtit lite tam live så hade jag trott på en topp 3 plats men det blir nog några pinnhål längre ner.



12p. ITALIEN
Coola Nina Zilli från Italien sjunger tävlingens skönaste låt. Känns vuxet bra och coolt. En radiohit helt klart. Nina är häftig på scenen och låten får bara motstång från Sveriges Euphoria. Vem av Nina & Loreen ska vinna på Pingstafton??


Vill passa på att ge ett stort bra betyg till svenska kommentatorerna Gina Dirawi & Edward Af Sillen som är så roliga, pålästa , lagom fräcka och ironiska. Ni är kanon.



Ja då tackar Stockholms Juryn för en "fantastic show and a fabuious dress".

HEJA SVERIGE HEJA SVERIGE HEJA SVERIGE HEJA SVERIGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar