12 februari 2012

Melodifestivalen i Gbg Avklarad

Dagen efter Melodifestivalen i Göteborg, har sett den live i arenan Scandinavium & nu hemma på TV. det är STOR skillnad att se det live & att se det på TV. Ljud ljus stämning försvinner på TV'n. Många låtar har så skön bas, trummor och tryck när man ser det på plats, men via TV rutan blir det ganska platt.

Andra deltävlingen 2012 var väldigt jämn, inga dåliga låtar, inga hits, inget att bli irriterad på och inget som fick mig att skrika gråta skratta eller älska.
Bäst var programledarna (saknade Helena Bergström) kul när dom inledde med sitt "Boy-band" nummer. Många härliga minnen som kom tillbaka ;-) Så snygg och bra klädd som Sarah Dawn Finer var i det numret har hon aldrig varit förut.

När man satt på plats var Timoteij & Andreas Lundstedt bäst, Mimi Oh var oxå helt ok.
Timoteij's låt var inte i närheten av deras egna låt "Kom" från 2010. Men den var ändå bra, dom är ju så j....a snygga. Särskilt Flöjtflickan Elina Thorsell. Hon skulle kunna bli modell. Hade dom inte tävlat med låten "Kom" tidigare så hade man älskat den här låten, men nu känns det som en blekare kopia. Men dom är snyggare.


Andreas Lundstedt's låt känns som en riktig Anders Glenmark, Orup låt. Snyggt nummer, bra låt, skitsnygga dansare och Andreas sjöng bra. Men dom borde verkligen ha skippat punggreppet, ser ut som om dom lekte Michael Jackson men utan att lyckas.
Andreas guldkavaj passade låten bra, men den såg förstor ut.
Det vore skönt med en hel skiva med sådana här låtar, behagliga radiolåtar som många kommer gilla.
 "Aldrig. aldrig" var skön att dansa till.

Sonja Aldén, Thomas Di Leva & Top Cats var helt ok, men inget man kommer minnas så länge till. Hade högre förväntningar på Di Leva men låten saknade en bra refräng.

Mimi Oh's låt gillade jag, där fanns en bra refräng men lite tam emellan. Han sjöng inte så bra men på skiva kommer den bli bättre. Äntligen en artist med en snygg bakgrund på scenen. Annars gör sig scenen inget vidare i bild, ser omfta trist ut. Mimi's färgexplotion var härlig. Mera färg på scenen tack.

David Lindgren & Ulrik Munther till finalen då. Hade mera förväntningar på Unga duktiga Ulrik. Han sjunger så bra, han har utstrålningen och är såker på scenen, men låten var lite trist. Låter som en Dansk ESC låt för några år sedan. Den kommer nog hamna i mitten i Globen finalen.
David vet jag inte vad jag ska skriva om. Jag har inte förstått storheten med den låten. Han är bra, charmig och kan röra sig på scenen. Låten börjar bra, men sedan blir det bara tråkigt tjatigt. refrängen är trist och allt låter som en ännu sämre variant på Dannys "In The Club" från 2011. Tydligen gillar alla andra det här, men jag förstår inte??? Jag kanske börjar gilla låten sedan, den är inte dålig bara.........
Helena Bergströms underbara figurer är riktigt kul. Östermalms kärringen är roligast och nya Brasiljanskan var oxå kul. Hoppas det blir flera nästa vecka i Leksand.

Det som var överlägset bäst från Göteborg var mellanakten med Håkan Lidbo, Cleo & Jessica Folcker. Deras "Electro" nummer var så hä'ftigt när man satt på plats i arenan. Snyggt ljussatt och härligt tryck i basen. Hoppas den mixen av Anniela, Leila K, Robyn och Melody Clubs låtar kommer spelas mycket på dansgolven och att iTunes släpper den snart. Jessica Folcker var så snygg i sin ceriserosa klänning.


Vi har fortfarande inte härt någon riktig hit, och ingen vinnare i Globen. Jag väntar och väntar. Nu gäller det i Leksand & Malmö för Charlotte Perrelli, Molly Sandén, Lotta Engberg & Christer Sjögren och alla andra moderna artister som är kvar. Rädda mitt Schlager år 2012.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar