17 februari 2012

Melodifestivalen Leksand Första Recensionen

Jag som hade lite förhoppningar inför Leksands deltävling. Men det ser ut att bli den sämsta deltävlingen på många år. Nu är det dax för Christer Björkman att lämna in sin avskedsansökan. Om man är så desperat efter publicitet att man låter galningen Ranelid få förstöra en hel låt, då är det dax. Sluta nu Christer, snälla snälla.

Okej, fram med motorsågen så kör vi över det här startfältet nu.


Youngblood - Youngblood
¤ ¤
En Fredrik Kempe denga utan tryck. Kempe är ju en låtskrivarfantom, men nu blev det lite väl urvattnat. Låten känns som om den inte fick plats på Saades förra CD. Sången känns väldigt tunn oxå.



Maria BenHajji - I Mina Drömmar
¤
Webbjokern är en besvikelse som vanligt. Stentrist låt, rösten har så mycket vibrato att jag får whiplashskador. zzzzzZZZZZZ


Mattias Andréasson - Förlåt Mig
¤
Den här låten hoppades jag på, men va fan hände. Vidrig svensk rap och obehaglig sång. Återförena E.M.D. så det blir bra igen.


Love Generation - Just a Little Bit
¤ ¤
Verkar bli ett snyggt nummer med dom 3 kvarvarande flickorna. Men RedOne som har skrivit så många bra hits borde ha kunnat få ihop en bra låt. Lite mera Gaga över det hade behövts. Tamt & platt blev resultatet i år igen.


Carolina Wallin Pérez - Sanningen
¤
Låter som en av Kents körflickor som har hittat en tråkig låt under en matta i en replokal i E-tuna. Ful frisyr och skitdålig låt.


Andreas Johnson - Lovelight
¤ ¤
Andreas sjunger samma låt alla 5 gånger han har tävlat i MF. Ibland är han tuff, ibland ledsen, ibland kaxig och den här gången var han visst glad. Det räcker nu Andreas, ge upp.


Molly Sandén - Why Am I Crying
¤ ¤ ¤
Söta gulliga duktiga Molly låter som Sanna Nielsen's Empty Room. Kan växa och tonartshöjningen har jag ju inte hört än. Hade det här varit en vanlig MF-delfinal hade den fått sämre betyg, men i år är det så mycket skräp som blivit uttaget.


Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel
-
Fy fan för vidriga Ranelid, att inte Radio, TV, Tidningar bojkottar den här stora patetiska clownen. Tycker så synd om Sara Li som låter sin karriär bli totalt förstörd. Christer Björkman avgå, du är skyldig till att 3 minuter av Schlagerhistorian är totalt förnedrad för all framtid. Näst år kan vi ställa ut en kista med ett lik i på scenen eller varför inte Thomas Quick i en dansbands rap.




Leksands omdöme är förödande. Molly borde gå till Globen på sin charm och underbara röst. Sedan blir det knivigare. Ingen är värdig Globen. Men det blir nog Andreas Johnson. Och Love Generations och småpojkarna i Youngbloods som hamnar i 2:a chansen i Nyköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar